News Alert Acoperișul a fost omologat! Se redeschide Arena Naţională
14.03.2016, 11:52Ministerul Dezvoltării a oferit avizul pentru materialul din care e confecționat acoperișul Arenei Naționale, astfel că stadionul a fost omologat. Fotbalul poate reveni pe cel mai mare stadion al țării.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Până acum, copertina avea un grad de ignifugare C, primind de astăzi gradul B, care permite obținerea avizului IGSU. Situație în care stadionul poate fi deschis imediat.
Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții a acordat, luni, avizul tehnic pentru copertina stadionului Arena Națională, în urma unei solicitări făcute de asocierea JV Max BOGL – Astaldi.
S-a luat în considerare rezultatul testului de laborator făcut în Italia, conform căruia materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională este sigur pentru fotbalişti şi pentru spectatori.
Pe 4 martie, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora MDRAP să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională. Pe 3 martie, el precizase că, în cazul în care se va lua o decizie favorabilă, se poate obține și autorizația de risc la incendiu.
"S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia - un laborator acreditat și notificat la Bruxelles - a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016”, a declarat pentru Digi24 Răzvan Sava.
Tot pe 4 martie, vicepremierul Dîncu precizase că există toate condițiile pentru ca meciul de fotbal România-Spania să se joace la București, pe Arena Națională, fiind numai problema acceptului Primăriei.
Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat, luni, că a primit agrementul de la Ministerul Dezvoltării, fiind confirmată încadrarea la categoria B de risc de incendiu a copertinei de la Arena Naţională, ceea ce înseamnă că stadionul poate fi deschis, fiind aşteptat doar avizul IGSU, care este o formalitate.
Edilul a scris, pe pagina sa de Facebook, că a primit agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care a trimis-o însoţită de expertiza laboratorului din Italia privind încadrarea în categoria de risc seismic.
“Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Naţională. Mai aşteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur că domnul viceprim-ministru, Vasile Dâncu, a înţeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat, şi nu cea sugerată de aşa-zis experţi, care ne recomandau să udăm cu apă acoperişul şi să aducem mai multe forţe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o ”cârpeală românească”, pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condiţiile legii”, susţine primarul Capitalei.
Răzvan Sava a mai aratătat că se bucuă că nu a fost necesară înlocuirea acoperişului, precizând că acest lucru “ar fi fost costisitor şi inutil”.
“Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Naţională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiţii de siguranţă”, a mai arătat Sava.
După anunţul făcut pe pagina s-a de Facebook, edilul a comunicat şi că la ora 14.00 va face declaraţii de presă, la sediul Primăriei Capitalei, despre redeschiderea Arenei Naţionale.
141 de zile au trecut de la ultimul meci care s-a disputat pe Arena Națională, Steaua – Pandurii 1-1
Etichete: arena nationala , arena nationala acoperis , arena nationala deschisa , aviz igsu arena nationala
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...