România - Norvegia 21-23, la Euro. Ne-am descurcat onorabil în faţa campioanei mondiale şi europene
05.12.2016, 09:52Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Norvegia cu scorul de 23-21 (13-11), luni seara, la Helsingborg, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European Suedia - EURO 2016.
Campioana europeană şi mondială a câştigat un meci în care diferenţa a fost făcută de greşelile numeroase făcute de tricolore. România nu a ştiut să profite de numeroasele momente favorabile pe care le-a avut, în special cele în superioritate numerică.
România a făcut un prim sfert de oră excelent şi a obligat Norvegia la o cursă de urmărire. Echipa antrenată de Martin Ambros a condus ultima oară în min. 13, cu 7-6, după care a încasat trei goluri la rând, scorul devenind 9-7 pentru Norvegia (16). Scandinavele au condus apoi la patru goluri, 13-9 (25), intrând la pauză cu un avans de două goluri pe tabelă, 13-11.
Naţionala României s-a apropiat un un singur gol, 14-15 (40), dar apoi timp de opt minute nu a marcat decât o singură dată, încasând cinci goluri, 15-20 (48). Tricolorele s-au apropiat apoi la două goluri, 19-21 (54), dar nu au reuşit mai mult, pierzând cu 21-23.
Nora Mork, autoare a 7 goluri, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.
Au evoluat echipele:
România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu - Aneta Udriştioiu, Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2 goluri), Crina Pintea, Eliza Buceschi (4), Cristina Neagu (6), Cristina Florică, Cristina Laslo, Ana Maria Iuganu (2), Cristina Zamfir (2), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu, Florina Chintoan, Laura Chiper (5). Selecţioner: Martin Ambros.
Norvegia: Kari Aalvik Grimbo, Silje Solberg - Veronica Kristiansen (5), Vilde Ingstad, Nora Mork (7), Marit Malm Frafjord (1), Silje Waade, Amanda Kurtovic (1), Camilla Herrem (5), Marta Tomac (1). Selecţioner: Thorir Hergeirsson.
Au arbitrat polonezele: Joanna Brehmer şi Agnieszka Skowronek.
În celălalt meci al grupei, Rusia, campioana olimpică, a dispus cu 32-26 de Croaţia.
Miercuri vor avea loc partidele din runda a doua, România - Rusia (19,30) şi Croaţia - Norvegia (21,45). Primele trei clasate se vor califica în faza a doua a grupelor.
SuperLiga: FC Botoșani - FCSB, joi, 20:00, DGS 1
Media: Fotbal Club, joi, 22:00, DGS 1
Desfăşurarea meciului România - Norvegia 21-23
23-21 Buceschi marchează al 4-lea său gol din această seară, dar este prea târziu.
23-20, după un nou 7 metri, iar misiunea noastră e acum imposibilă.
22-20 Zamfir înscrie, cu o aruncare de la mare distanţă. A mai rămas un minut şi jumătate.
22-19 Neagu e eliminată şi Norvegia înscrie de la 7 metri. Dedu reuşise în prealabil două parade de senzaţie.
21-19 Rămânem la două goluri distanţă, după ce Mork ratează de la 7 metri.
#Dublă eliminare dictată de arbitri. De la noi, Pintea va fi cea care va lipsi în următoarele două minute. Au mai rămas cinci minute până la final.
21-19!!! Suntem la doar două goluri distanţă, iar selecţionerul Norvegiei e nevoit să ceară time-out!
21-18 Chiper transformă o aruncare de la 7 metri. Vom beneficia şi de o superioritate de două minute.
21-17 Neagu ne menţine speranţele vii, cu o minge care ajunge în vinclul porţii adverse.
#27% este procentajul paradelor celor două jucătoare care asigurat în această seară poarta nordicelor
20-16 Zamfir punctează după o combinaţie superbă. Time-out-ul cerut pare să dea roade, feletele noastre găsindu-se excelent, cu pase scurte.
19-15 Fostă jucătoare de la CSM Bucureşti, Herrem înscrie cel mai frumos gol al meciului, după ce a trimis o minge cu foarte mult efect.
18-15 În sfârşit marcăm, prin Chiper, din extrema dreaptă.
18-14 Nimic nu pare să mai funcţioneze cum trebuie pentru tricolore. Cel puţin pe fază ofensivă, suntem extrem de previzibili şi nu reuşim să surprindem cu nimic.
17-14 Mork marchează al 7-lea său gol şi duce din nou diferenţa de scor la trei goluri.
16-14 Buceschi ratează un 7 metri, acordat după un fault la Chiper. Trebuia să se fi dictat şi eliminare de două minute pentru nordice, dar arbitrele au decis altceva.
15-14 Neagu e o adevărată "lunetistă" şi marchează din nou, după ce pune toată forţa într-o aruncare.
#Dedu a înlocuit-o pe Paula Ungureanu şi face o partidă mare. Din nefericire, greşim în atac, iar extremele sunt ca şi inexistente.
15-13 Debutantă la o competiţie majoră, Iuganu înscrie superb, cu podeaua.
14-12 Neagu îşi ia rolul de lider în serios şi trage de la 9 metri, fără speranţe pentru portarul advers.
#6 goluri a reuşit Mork în prima repriză. Cristina Neagu se apără la ea, însă sportiva noastră nu are suficiente meciuri în picioare.
Începe a doua repriză, cu posesie pentru Neagu&Co
13-11 este rezultatul la pauză. Am făcut o primă repriză bună, mai ales în prima ei parte.
13-11 Neagu îşi asumă responsabilitatea aruncării decisive şi trage puternic spre poartă.
13-10. Marcăm în sfârşit, de la 7 metri, prin Buceschi.
13-9 Norvegia. Paula Ungureanu ne salvează, dar la faza următoare luăm gol de la jumătatea terenului.
Time-out cerut de România, după o perioadă în care fetelor noastre nu le-a mai ieşit aproape nimic.
12-9 Norvegia. Herrem profită de o nesincronizare în atacul nostru şi scapă nestingherită pe contra-atac.
11-9 pentru Norvegia! Mork înscrie din nou, tricolorele nu reuşeşc să egaleze deşi au avut superioritate.
9-8 pentru nordice, dar Neagu reuşeşte un trasor care le pune în gardă pe opozante.
8-7 pentru Norvegia, după ce Herrem înscrie uşor.
7-7 Mork este în mare formă şi marchează pentru a restabili egalitatea. Norvegia încă nu a condus în acest meci.
7-6 Time-out cerut de antrenorul Norvegiei, care simte că echipa sa nu se regăseşte, mai ales pe faza defensivă.
6-5 Geiger e în mare formă şi înscrie din nou!
5-4 pentru România. Iuganu punctează superb, din extremă.
4-4 Elisa Buceschi transformă un 7 metri obţinut de Oana Manea. Din păcate, la faza următoare nordicele readuc egalitatea pe tabela de marcaj.
3-3, după al doilea gol al lui Mork. Aceasta a tras pe sub braţul unei adversare, iar Paula Ungureanu a fost surprinsă.
3-2 pentru România, după ce şi Neagu îşi trece numele pe lista marcatoarelor
1-1 Mork înscrie, după o aruncare de la 7 metri.
1-0 pentru România, după ce Geiger a deschis scorul!
#O singură medalie are România la Euro, în 2010, în Danemarca.
UPDATE 21:43 Micuţa, dar inimoasa galerie a României a dominat până acum atmosfera din tribune.
UPDATE 21:41 Cele două echipe sunt gata de start. Sportivele noastre par extrem de motivate.
UPDATE 21:37 În aşteptarea meciului Norvegia - România, vă prezentăm celelalte rezultate ale zilei. În grupa D, a noastră, Rusia a învins Croaţia, scor 32-26, în timp ce într-o altă confruntare, în Grupa C, Ungaria a fost surprinzător învinsă de Cehia, scor 22-27.
România debutează azi la EURO 2016, contra Norvegiei, campioana mondială şi europeană en-titre, de la ora 21:45, la Hesingborg, LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.
Naţionala de handbal feminin a României a plecat duminică dimineaţă de la Bucureşti, cu avionul, iar călătoria a inclus mai multe escale, jucătoarele ajungând la destinaţie după peste nouă ore. Delegaţia României a plecat spre Suedia duminică dimineaţă, la ora 6.00, după ce a petrecut două ore în aeroport, şi a ajuns la destinaţie abia spre ora 15.30, după mai multe escale, una dintre acestea fiind la Copenhaga, în capitala Danemarcei, unde jucătoarele au ajuns pe la prânz (13.30).
Înaintea plecării, căpitanul naţionalei, Cristina Neagu, declara că i-ar fi plăcut să ajungă mai devreme şi echipa să fie mai relaxată, adăugând că va fi o călătorie lungă şi obositoare, de 12 ore, iar luni este programat primul meci. ”Trebuie întrebaţi cei care au cumpărat bilete (pentru duminică – n.r.)”, a spus Neagu la aeroport, înaintea îmbarcării spre Suedia.
Antrenorii Martin Ambros şi Costică Buceschi vor avea la dispoziţie următoarele 18 jucătoare cu care România va participa la ediţia 2016 a Campionatului European de handbal feminin din Suedia (4-18 decembrie):
Portari: Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Denisa Dedu (Corona Braşov), Yuliya Dumanska (SCM Craiova);
Jucătoare de câmp: Cristina Elena Florica (SCM Craiova), Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Gabriela Szucs (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (fără echipă), Mădălina Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Melinda Geiger (Brest Bretagne), Laura Popa (U Cluj), Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov), Oana Manea (CSM Bucureşti), Crina Pintea (Thuringer), Florina Chintoan (U Cluj).
România este repartizată în Grupa D (Helsingborg) la EURO 2016 şi va juca în ordine cu Norvegia (5 decembrie, ora 21:45, ora României), Rusia (7 decembrie, ora 19:30) şi Croaţia (9 decembrie, ora (19:30).
Primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în cele două grupe principale, meciurile fiind programate între 10-14 decembrie, după care, în 16 decembrie vor avea loc semifinalele şi partida pentru clasarea pe locurile 5-6, iar în 18 decembrie, finalele pentru medalii.
Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010, cu Radu Voina pe banca tehnică, celelalte clasări fiind următoarele: 1994 (locul 10), 1996 (5), 1998 (11), 2000 (4), 2002 (7), 2004 (7), 2008 (5), 2012 (10) şi 2014 (9).
Etichete: norvegia , romania , euro 2016 , romania norvegia handbal , live romania norvegia , live video romania norvegia , video romania norvegia
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...